Hop til hovedindhold

Annullér ordrer

Ordrer i Lagersystem kan nu annulleres i stedet for slettes. Når en ordre annulleres, sker der tre ting:

  • Ordren markeres med status Annulleret i Lagersystem.
  • Er ordren oprettet fra en tilsluttet webshop eller ERP, bliver den annulleret dér også, hvis integrationen understøtter det.
  • Ordren bliver liggende i ordrearkivet til dokumentation, men forsvinder fra den almindelige ordreliste.

Eventuelt plukkede eller parkerede varer på ordren annulleres automatisk, og er der oprettet en mailskabelon af typen Ordre annulleret, så sender Lagersystem selv en annulleringsmail til kunden.

info

En annullering kan ikke fortrydes. Ordren slettes ikke, men handlingen i webshoppen/ERP-systemet og den eventuelle e-mail til kunden kan ikke trækkes tilbage.

Annullér en enkelt ordre​

  1. Åbn den ordre, der skal annulleres.
  2. Vælg Annuller ordre i ordrens handlingsmenu.
  3. Bekræft dialogen "Er du sikker på, at du vil annullere denne ordre? Dette kan ikke fortrydes."

Bekræftelsesdialog for annullering af en enkelt ordre

Bruger lageret fuld lokationsstyring, og har ordren status Plukket, Parkeret eller Konflikt, bliver du undervejs bedt om at angive, hvilken lokation de reserverede varer skal lægges tilbage på, før annulleringen gennemføres.

Annuller ordre er slået fra (og viser en forklarende tekst, hvis du holder musen over knappen), når ordren:

  • allerede er annulleret,
  • er færdigbehandlet eller sendt,
  • er del- eller helt leveret,
  • er indlæst på en håndterminal, eller
  • indgår i en samleordre (frigør den fra samleordren først).

Annullér flere ordrer på én gang​

Fra ordrelisten kan du markere flere ordrer og køre annulleringen som en bulk-handling. Hver ordre gennemgår de samme kontroller som ved enkelt-annullering, og resultatet ("Ordre annulleret" eller en fejlbesked) vises for hver enkelt ordre i forløbet.

Bulk-annullering af flere ordrer fra ordrelisten